Project name
Location
Competition
Design
Gross floor area
Client


Aalto campus
Otaniemi, Espoo
Open international design competition
2012
54 640 m2
Aalto University Properties Ltd

Typically to the Otaniemi area, the new main building is situated loosely in the surroundings. The feeling of a green, park like campus is preserved. The directions of the triangle are taken from the nearby buildings, which helps to weld together the area. The height of the big building volume is kept low. The highest corner doesn't exceed the former main building's height, so the dominant role of the main lecture hall is preserved.

The triangle shape of our entry "Triad" symbolizes the three schools that have been united as Aalto University. Different units are intentionally not separated to detached wings to encourage interaction and enable future changes.