Project name
Location
Design and constuction
Gross floor area
Client
Photos


Villa Lumi
Nummela, Vihti
2006-2014
370 m2
Private
kuvio.com

Villa Lumi (lumi = snow) is bordered from three sides by streets. The incoherent suburban environment doesn't provide any interesting views or starting points for the architecture. This is why the building turns around a courtyard. The noise of traffic is blocked with a glazed pool wing. Terrace courtyard, opening towards the evening sun from the west, is a place of several activities for the family living in the villa.
Inside the restricted palette of materials and colours, together with the high open living room, create a restful atmosphere. A special delicacy of the villa is the asymmetric cast-in-situ concrete stair in the entrance, highlighted with the roof window.